16.07.2015 09:16

Mai multe proiecte moldo-belaruse în domeniul transportului!

În urma lucrărilor Comisiei Interguvernamentale între cele două țări, Belarusul a obținut de la Moldova o propunere de a participa la realizarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii transportului feroviar și de construcție a drumului de ocolire în jurul Chișinăului.

Potrivit ctv.by, Minskul și Chișinăul au convenit asupra organizării la Chișinău a unității mixte de producere a autobuzelor cu podea joasă care circulă pe gaz.

Referindu-se la alte proiecte preconizate pentru viitorul apropiat, vicepremierul belarus, Mihail Rusîi a mai menționat că s-au mai dezbătut chestiuni ce țin de producția vinurilor brute de calitate înaltă, cooperarea în producția de confitură și gemuri, în baza fabricilor de zahăr belaruse și continuarea asamblării troleibuzelor.

În afară de aceasta, Belarusul va livra în Moldova la comandă forme noi de îngrășăminte minerale în cantități considerabile.

Totodată, viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, a menționat că Republica Moldova urmărește majorarea valorii schimbului comercial cu Belarus până la 500 de milioane de dolari.

Comentarii