28.10.2016 08:31

Reacţia Rusiei după ce Franţa a spus că Moscova e vinovată pentru moartea a 22 de copii sirieni

Purtătorul de cuvînt al Ministerului rus al Apărării a declarat că avioanele de război ruse nu au intrat în spațiul aerian deasupra școlii din provincia siriană Idleb în momentul în care aceasta a fost vizată pe 26 octombrie de un atac în care 22 de copii și șase profesori au fost uciși.

Purtătorul de cuvînt, Igor Konașenkov, a declarat că filmarea realizată de o dronă rusă la școala din Idlib arată că a pagubele produse nu sînt rezultatul unei lovituri aeriene.

Mai devreme, în cursul aceleiași zile, purtătoarea de cuvînt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a declarat că Rusia nu are "nicio legătură" cu loviturile aeriene împotriva școlii din provincia siriană Idleb.

Unele mass-media arabe și occidentale "au acuzat imediat de această tragedie aviația rusă și forțele armate siriene, declarînd direct că acesta a fost un bombardament întreprins de Rusia și Siria", a denunțat Zaharova, în timpul unei conferințe de presă.

"Este o minciună. Rusia nu are nicio legătură cu această teribilă tragedie", a afirmat Zaharova. Rusia "cere ca acestei tragedii să-i fie acordată maximum de atenție și ca o anchetă să fie declanșată imediat", a adăugat purtătoarea de cuvînt a diplomației ruse.

SURSA

Comentarii