31.08.2015 13:30

Noi măsuri pentru combaterea traficului de persoane

Problema imigranților a impus câteva țări să mărească controlul la punctele de trecere a frontierei. Măsurile au fost întreprinse după ce săptămâna trecută 71 de cadavre ale unor refugiaţi au fost descoperite într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria. Scopul acestor acțiuni este de a combate traficul de persoane, relatează Sky News.

Autostrada M1 din Ungaria şi un drum principal din apropiere sunt blocate din cauza controalelor care vizează autovehiculele ce ar putea transporta imigranţi clandestini, a informat autoritatea ungară pentru drumuri citată de agenţia MTI. În urma acestora, o coadă de autovehicule de 20 de kilometri s-a format pe acest traseu, care duce spre frontiera austriacă. Ministrul austriac de Interne a declarat că controalele vor fi efectuate pe o perioadă nedeterminată.

În același timp, Bulgaria și-a întărit securitatea la frontierele cu Turcia, Grecia și Macedonia. Ea a mobilizat în acest sens forțe de poliție suplimentare, jandarmeria și armata, pentru a face față fluxului de refugiați sosiți, în cea mai mare parte, din Orientul Mijlociu.

Ministrul de interne austriac a pledat astăzi, într-un interviu pentru televiziunea publică germană ARD, pentru o reducere a ajutoarelor europene pentru țările UE care nu sunt gata să primească mai mulți refugiați. El a făcut apel la ”asumarea de responsabilități” și la o repartizare ”echitabilă” a refugiaților în cadrul UE.

De cealaltă parte, statele Grupului de la Vișegrad (Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria) își mențin poziția comună în problema imigranților ilegali în Uniunea Europeană, opunându-se unui sistem de cote de repartizare a acestora între țările membre.

Comentarii