20.05.2019 20:38

Reacția oficială Huawei privind colaborarea cu Google

Gigantul american Google, al cărui sistem de operare mobil Android echipează majoritatea smartphone-urilor din lume, a anunţat că nu mai colaborează cu renumita companie de telecomunicaţii din China, Huawei.

Practic, viitoarele telefoane mobile produse de Huawei, nu vor mai putea folosi aplicaţiile şi serviciile proprietatea Google, precum Gmail, de exemplu, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Cei care au deja astfel de aparate le vor putea folosi de acum înainte, însă nu vor mai avea acces la update-urile sistemului de operare.

Decizia anunţată de Google, vine după ce preşedintele american Donald Trump a interzis, săptămâna trecută, companiilor americane să facă comerţ în telecomunicaţii cu firme străine considerate “periculoase” și “riscante” pentru securitatea naţională.

Măsura vizează în special grupul Huawei. Compania cu sediul în Shenzen, în sudul Chinei, este de mult timp în vizorul autorităţilor americane, care o suspectează de spionaj în beneficiul Beijingului.

„De-a lungul timpului, Huawei a adus contribuții substanțiale la dezvoltarea și creșterea platformei Android în jurul lumii. Drept unul dintre partenerii cheie ai Android la nivel global, am lucrat îndeaproape cu platforma open-source pentru a dezvolta un ecosistem care a adus multiple beneficii atât utilizatorilor, cât și întregii industrii.

Huawei va continua să asigure actualizări de securitate, precum și servicii post-vânzare pentru toate dispozitivele Huawei și Honor existente, fie tablete, fie smartphone-uri, atât pentru cele deja vândute, cât și pentru cele aflate încă pe stoc la nivel global.

Vom continua să dezvoltăm un ecosistem software sigur și sustenabil care să asigure cea mai bună experiență tuturor utilizatorilor Huawei, la nivel global.”

Declarație Google:„Respectăm această directivă și revizuim implicațiile. Pentru utilizatorii serviciilor noastre, Google Play și securitatea Google Play Protect vor continua să funcționeze pe dispozitivele Huawei existente.”

Declarație Android: „În ceea ce privește întrebările utilizatorilor Huawei privind următorii pași în respectarea celor mai recente acțiuni ale guvernului american: Vă asigurăm că respectăm toate cerințele guvernului Statelor Unite, iar servicii precum Google Play & securitatea Google Play Protect vor funcționa în continuare pe dispozitivele Huawei existente.”


SURSA

Comentarii