09.07.2015 07:40

SECHESTRU pe conturile Lukoil din România

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care instrumentează dosarul Lukoil au extins măsurile asigurătorii, punând sechestru asupra unor bunuri ce aparţin companiei Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda până la concurenţa sumei de două miliarde de euro, transmite Mediafax.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au extins cercetările şi au dispus măsura controlului judiciar asupra a cinci persoane, între care doi cetăţeni ruşi, cu toţii angajaţi ai SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, se arată în comunicatul instituției. Totodată, anchetatorii au dispus măsuri asigurătorii asupra unor bunuri deţinute de Lukoil Europe Holding Bvatrium Olanda până la concurenţa sumei de două miliarde de euro, respectiv asupra conturilor bancare deţinute de această entitate juridică la bănci comerciale situate în Marea Britanie şi Olanda, asupra primelor de emisiune în cuantum de 1,88 milioane de lei, precum şi asupra unui număr de aproximativ 177 milioane de acțiuni deţinute de aceasta la Petrotel Lukoil Ploieşti. Sursa notează că în dosarul Lukoil sunt cercetate infracţiuni de folosire cu rea-credinţă a creditului societăţii şi noi fapte de spălare de bani. Procurorii susţin că urmare a politicii comerciale practicate de Petrotel Lukoil s-a realizat decapitalizarea societăţii, fapt relevat şi de rapoartele administratorilor societăţii, rapoarte aferente anilor 2012 si 2013, transmite Mediafax.

Prejudiciul calculat până la acest moment în acest dosar este de 1,18 miliarde de euro şi 1,52 miliarde de dolari pentru infracţiunea de folosire cu rea-credinţă a creditului societăţii şi în cuantum de 1,52 miliarde de dolari şi 552 milioane de euro pentru infracţiunea de spălare de bani.
Procurorii anunţă că în acest dosar continuă cercetările pentru strângerea de noi probe prin care să fie indentificate toate persoanele implicate în aceste infracțiuni financiare.

Comentarii