17.07.2015 07:53

Taifunul Nangka a atins sudul Japoniei

Puternicul taifun Nangka care străbate vineri principala insulă a arhipelagului nipon, Honshu, a provocat inundații de proporții care au determinat autoritățile să dispună evacuarea a 230.000 de locuitori, relatează AFP, citat de Agerpres.ro

Taifunul a provocat doi morți și zeci de răniți. Însoțit de vânturi de 126 km/h, Nangka a trecut la jumătatea zilei prin prefectura Tottori (vestul țării) îndreptându-se spre nord cu o viteză de 15km/h spre Marea Japoniei, potrivit agenției nipone de meteorologie.

Circulația rutieră în zone ample din vestul țării a fost paralizată de vânturile puternice sau de ploile torențiale care au determinat vineri anularea a 94 de zboruri interne.

Posturile de televiziune au difuzat imagini cu apele ieșind din matca râului Naka la Tokushima și inundând până la primul etaj o școală.

Un bărbat de 71 de ani, care încerca să consolideze o fereastră a fost găsit mort joi în insula Awaji, în prefectura Hyogo, a declarat un responsabil oficial. Un alt bărbat de 85 de ani, plecat să verifice starea terenurilor sale agricole, a fost găsit de asemenea mort în aceeași prefectură.

Potrivit televiziunii publice NHK 39 de persoane au fost rănite de intemperiile provocate de taifun.

Comentarii