17.05.2019 18:04

Țara în care există mai multe telefoane decât cetățeni

Japonia are peste 126 de milioane de locuitori, iar numerele de telefon par să nu mai poată ține pasul cu aceștia.

În curând, vor exista mai mulți oameni decât numere de telefon în Japonia. În țara asiatică, numerele de telefon sunt alcătuite din 11 cifre, dar combinațiile posibile urmează să se termine curând, până în 2022, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro

Pentru a rezolva problema, Japonia urmează să pună la dispoziție 10 miliarde de numere de telefon, numai că acestea vor fi alcătuite din 14 cifre.

Nu numai numărul foarte mare de locuitori care dețin telefoane din țară este de vină pentru acest deficit. Un rol important în această situație îl joacă și adoptarea rapidă a dispozitivelor din așa-numitul Internet of Things (IoT). 

Acestea necesită propriul număr de telefon în Japonia. Asta a condus la „golirea” stocului de numere formate din 11 cifre special puse la dispoziție pentru acestea.

În urmă cu doi ani, Japonia a pus la dispoziție 80 de milioane de numere de telefon formate din 11 cifre pentru dispozitivele IoT. Deja au fost folosite jumătate dintre acestea, potrivit Hypebeast.

În Japonia, numerele pentru telefoane sunt formate din 11 cifre și încep cu 090, 080 sau 070. Cele alocate dispozitivelor IoT încep cu 020.

În plus, e de așteptat ca lansarea rețelei 5G din 2020 în Japonia să crească și mai mult necesitatea de noi numere de telefon.

Cei trei majori operatori de telefonie mobilă din țară deja au acceptat propunerea Ministerului Comunicațiilor al Japoniei de lansare a numerelor de telefon cu 14 cifre.

Cel mai probabil, Japonia nu va fi singura țară care se va confrunta cu această problemă. Numerele de telefon vor deveni insuficiente și în Statele Unite, de exemplu. Și asta era de așteptat.

În 2018, numărul dispozitivelor IoT a depășit numărul telefoanelor mobile. De asemenea, încă din 2008 numărul de dispozitive a depășit cu mult numărul de locuitori al planetei.


SURSA

Comentarii