17.07.2015 10:26

Un an de la catastrofa aeronavei Boeing 777

Un an de la catastrofa aviatică, produsă în spațiul aerian ucrainean. La 17 iunie, 2014, o aeronavă Boeing 777 aparținând Malaysia Airlines, care efectua un zbor pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, cu 298 de persoane la bord, a fost doborâtă. Deși a trecut un an de zile, ancheta mai continuă.

Persoanele responsabile de tragedia zborului MH17, care a avut loc acum un an în estul Ucrainei, vor fi pedepsite, a asigurat vineri președintele ucrainean Petro Poroșenko într-un mesaj video în limba engleză postat pe site-ul președinției de la Kiev, cu ocazia comemorării unui an de la catastrofă, relatează Unian. În context, mai menționăm că Guvernul britanic a pledat vineri pentru înființarea unui tribunal internațional care să îi aducă în fața justiției pe cei vinovați de prăbușirea aeronavei. Malaezia, Olanda și alte țări au lansat deja ideea unui tribunal sub egida ONU.

Amintim că Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât pe 17 iulie 2014 într-o zonă apropiată de linia de front dintre forțele ucrainene și rebeli. Tragedia s-a soldat cu moartea a 298 de pasageri și membri ai echipajului, în majoritate olandezi.

La scurt timp, Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a adoptat Rezoluția 2166 care cere ca vinovații pentru această catastrofă "să dea socoteală, iar toate statele să coopereze din plin".

Comentarii