13.10.2016 09:45

Germania limitează accesul la ajutoare sociale pentru cetățenii din UE

Germania limitează accesul cetățenilor din cadrul UE la sistemul său de beneificii sociale.

Guvernul german a aprobat o lege potrivit căreia cetățenii comunitari vor avea dreptul la aceste ajutoare doar după cinci ani de ședere în țară, relatează AP.

În prezent, cetățenii Uniunii Europeni pot cere ajutoare sociale după șase luni de ședere în această țară. Ministrul german al Muncii, Andrea Nahles, a venit însă cu acest plan pentru a descuraja turismul pentru beneficii. Legea are nevoie acum de aprobarea parlamentului.

Potrivit proiectului, cetățenii Uniunii Europeni pot cere asistență pentru o perioadă de o lună. Totodată, ei pot primi bani pentru a se întoarce în țara lor de proveniență, dacă nu își găsesc un loc de muncă.

Ministrul german al Muncii a afirmat că libera circulație a muncitorilor nu înseamnă că o persoană poate cere ajutoare sociale, după o perioadă scurtă de ședere în Germania, fără să fi lucrat.

Din cei patru milioane de oameni care primesc ajutoare sociale în Germania, doar 10% sînt cetăţeni europeni. Polonezii sînt cei mai mulţi, urmaţi de italieni, bulgari, români şi greci.

SURSA

Comentarii