02.07.2015 10:33

Violonista Alexandra Conunova a obținut premiul trei la concursul Ceaikovski

Violonista Alexandra Conunova a devenit premianta locului al treilea și deținătoarea medaliei de bronz a concursului muzical internațional Ceaikovski, desfășurat în Moscova, Rusia, la categoria vioară.

Într-un articol publicat anterior pe #diez, Alexandra Conunova a menționat: „Concursul Ceaikovski este o experiență minunată. Sunt foarte fericită că totuși am hotărât să particip, chiar dacă deja am o carieră internațională”.

Alături de tânăra Alexandra, pe locul al treilea s-au clasat alți doi participanți din Rusia. Aici poate fi văzută lista câștigătorilor acestui concurs.

La cea dintâi etapă a concursului, Alexandra Conunova a interpretat muzica lui Johann Sebastian Bach și Niccolò Paganini.

Anterior, pe #diez a fost publicată o știre despre participarea vioristei Alexandra Conunova la un concurs internațional de muzică din Singapore, la care s-a clasat printre primii patru învingători.

Alexandra Conunova s-a născut la 16 noiembrie 1988 într-o familie de muzicieni și a luat vioara în mână la vârsta de șase ani, în cadrul Liceului de Muzică „Ciprian Porumbescu”, clasa profesoarei Galina Buinovschi. A studiat la profesorul Krzysztof Wegrzyn, la Universitatea de Muzică, Teatru și Mass-media din Hanovra și a luat lecții de măiestrie interpretativă de la profesorii Boris Kuschnir, Mihaela Marti, Ivry Gitlis și Igor Oistrah.

Comentarii