23.06.2015 07:32

Ziua Administrației Publice în cadrul Națiunilor Unite

La 23 iunie este sărbătorită Ziua Administrației Publice, după cum a stabilit Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Prin Ziua Administrației Publice se dorește sărbătorirea valorii și virtuții administrației publice în slujba comunității, evidențierea contribuției acesteia la procesul de dezvoltare. De asemenea, se dorește recunoașterea activității funcționarilor publici, precum și încurajarea tinerilor în urmarea unei cariere în acest domeniu.

Adunarea Generală a ONU a reiterat, în rezoluția sa, că un accent special trebuie pus pe schimbul de experiență cu privire la rolul administrației publice în implementarea obiectivelor convenite la nivel internațional, inclusiv a celor cuprinse în Declarația Mileniului, adoptată în septembrie 2000 de 191 țări și este unica agendă globală în domeniul dezvoltării asupra căreia există un acord la cel mai înalt nivel între majoritatea statelor lumii. Cu ocazia marcării acestei zile, Departamentul Națiunilor Unite pentru Afaceri Economice și Sociale organizează anual, începând din 2003, o ceremonie de acordare a Premiilor ONU pentru Administrația Publică, este cea mai prestigioasă recunoaștere internațională a excelenței în administrația publică, recompensând realizări și contribuții ale instituțiilor de profil care au condus la o administrație publică mai eficientă și mai receptivă în țări din lumea întreagă.
În 2015, ceremonia acordării Premiilor ONU pentru Administrația Publică și forumul vor avea loc la Medellin, Columbia, în perioada 23-26 iunie.

Comentarii