07.11.2016 13:20

76.000 de țigări, confiscate la vamă

Peste 76.000 de țigarete nedeclarate, care ar fi generat un profit de circa 13.000 de euro în spațiul comunitar, au fost reținute de angajații vamali de la Sculeni și Aeroportul Internațional Chișinău, care au contracarat cinci tentative de comercializare ilicită a țigărilor.

Primele două cazuri au fost înregistrate la Sculeni, unde vameșii, cu ajutorul câinelui antitabac, au găsit peste 33.600 de țigarete mărcile ”Rothmans”, ”Ritm” și ”Plugarul”. Produsele de tutungerie erau disimulate în roata de rezervă, sub bancheta din spate, în pereții laterali și în topedoul a două autovehicule, conduse de doi conaționali în vârstă de 24 și, respectiv, 68 de ani.

Țigări nedeclarate au fost descoperite și pe aeroportul din capitală, pe acest caz fiind documentați trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani. În cadrul efectuării controlului la bagajele pasagerilor cursei Chișinău – Milano, vameșii, împreună cu polițiștii de frontieră, au depistat în valizele acestora peste 42.700 de țigarete ”Marlboro”, marcate cu timbre de acciz ale R. Moldova.

Autoritatea vamală a dispus ridicarea bunurilor în vederea confiscării, iar contravenienții urmează a fi atrași la răspundere.



SURSA

Comentarii