21.12.2015 09:30

91 de persoane dispărute în China

Cel puțin 91 de persoane sunt date dispărute după o alunecare de teren în sudul Chinei, a anunțat în această dimineață presa de stat chineză. Asta, la o zi după ce un munte de format din pământ dislocat în urma construcțiilor s-a prăbușit și a îngropat 33 de clădiri.

A fost demarată o investigație oficială asupra dezastrului din orașul Shenzhen. Un zid de noroi a lovit clădirile cu mai multe etaje din parcul industrial, duminică dimineață, provocându-le prăbușirea. Alunecarea a fost provocată de acumularea de deșeuri din construcții în apropiere, a anunțat Ministerul pământului și resurselor.

Președintele chinez Xi Jinping le-a cerut autorităților provinciale să facă tot posibilul pentru a reduce numărul de victime și pentru a-i trata pe răniți iar Guvernul chinez a trimis un grup pentru a coordona eforturile de salvare, din care fac parte peste 500 de pompieri și 30 de câini de salvare.

Potrivit Xinhua, sute de salvatori caută eventuali supraviețuitori după ce valul de noroi a acoperit totul, în zonă fiind vizibilă doar o suprafață acoperită de nisip galben. Un număr de 14 fabrici, 13 clădiri și trei cămine pentru muncitori au fost distruse în urma alunecării. Xinhua relatează că 14 persoane au fost salvate și peste 900 au fost evacuate de la locul tragediei duminică seară. Potrivit televiziunii chineze de stat, dintre cei 91 de dispăruți 59 ar fi bărbați și 32 femei.

Comentarii