16.07.2014 09:45

ACCIDENTUL DE LA MOSCOVA: DETALII TRAGICE

Noi informații zguduitoare, prinvind accidentul de metrou, produs ieri la Moscova. În urma celui mai grav accident care a avut loc vreodată la metrul din Moscova, un cetăţean al Republicii Moldova a decedat, iar alţi șase moldoveni au fost răniţi. Despre aceasta a anunțat Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, care a primit informaţii oficiale preliminare de la Ministerul Situaţiilor Excepţionale din Federaţia Rusă.

Rudele persoanei decedate au primit deja noutatea tragică, iar familiile celor, care au fost răniți vor fi anunțate în scurt timp. Totodată, reprezentanţii Ambasadei RM la Moscova țin legătura cu autorităţile ruse şi acordă asistenţa necesară cetățenilor R. Moldova care au avut de suferit. Ieri, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat că pentru femiliile celor decedati, autoritățile din Federația Rusă, vor oferi cate un milion de ruble, echivalent cu circa 400 mii lei moldovenesti, și cate 500 mii de ruble sau aproximativ 200 mii lei moldovenesti pentru cei care au fost raniți în urma accidentului.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al Comitetului de Investigatie din Moscova, Vladimir Markin, citat de agenția ITAR-TASS, informează că au fost arestați doi suspecți pentru încălcarea normelor de securitate în domeniul transporturilor.
Amintim că ieri în jurul orei 8:30(ora locală), in apropiere de stația "Bulevardul Slava", trei vagoane ale metroului care se deplasau pe "linia albastra" a transportului public au derait și această greșeală a luat viața a 21 de oameni, iar alte aproximativ 160 de persoane au fost rănite.

Comentarii