19.02.2016 13:55

ALERTĂ CU BOMBĂ LA MOSCOVA

Peste 10 mii de oameni au fost evacuaţi din aproximativ 10 centre comerciale din centrul Moscovei, dar şi de la periferia metropolei. Decizia a fost luată de către forţele de ordine în urma unor ameninţări telefonice cu bombă.

O astfel de ameninţare au primit şi angajaţii administrației președintelui rus, Vladimir Putin. În cele din urmă, s-a dovedit că alerta a fost una falsă, iar autorul anonim a fost identificat, conform Agerpres.
Potrivit reprezentatului oficial al Serviciului federal de pază, Serghei Deviatov, au fost luate preventiv măsuri standard în aceste situații, evacuarea funcționarilor nu a avut loc. Autorul anonim care a sunat și a amenințat a fost identificat și găsit, el este un cetățean care suferă de schizofrenie.
Situaţia a fost diferită în cazul unor mall-uri din Moscova, evacuate după amenințările cu bombă. La magazinul GUM, situat în Piața Roșie, au fost aduşi experți în dezamorsarea bombelor și câini dresați.
În total, peste 10.000 de persoane au fost evacuate din diferite centre comerciale ale capitalei ruse. Amenințările cu bombă au vizat şi un cunoscut lanţ de hypermarketuri.

Comentarii