30.03.2016 15:09

Arsenal de arme, găsit în portbagajul unui șofer din Chișinău

Un arsenal de arme a fost găsit în portbagajul automobilului unui locuitor al Capitalei. Bărbatul de 65 de ani intenţiona să le vândă la un preţ de peste 50 000 lei. Armele erau păstrate ilegal.

Poliţiştii au sigilat şi ridicat două arme cu ţeava ghintuită, o armă de foc modificată artizanal şi patru pistoale de modelele ”Beretta” şi ”Valtro”.

Armele au fost împachetate corespunzător şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, pentru a fi expertizate în condiţii de laborator.

Totodată, poliţiştii urmează să acumuleze informaţii pentru a stabili originea şi provenienţa armelor de foc, precum şi alţi complici la tentativa de punere în circulaţie ilegală a rmelor de foc.

În context, a fost pornită o cauză penală pentru păstrarea, purtarea şi comercializarea ilegală a armelor de foc şi muniţiilor, care prevede amendă în mărime de la 6 000 lei până la 12 000 lei, muncă neremunerată de la 180 până la 240 ore sau închisoare de până la 3 ani.

Precizăm că persoana care predă benevol arma de foc sau muniţiile pe care le deţine fără autorizaţia corespunzătoare este liberată de răspundere penală.

Sursa

Comentarii