18.06.2014 16:38

EXPLOZIA DIN UCRAINA, PUSĂ INTENȚIONAT

Motivul exploziei gazoductului ucrainean Urengoi-Ujgorod este deflagrația unui obiect exploziv. Despre aceasta a anunțat azi ministrul de interne al Ucrainei, Arsen Avakov. Asta deși mai devreme, serviciul de situații excepționale al Ucrainei a declarat că explozia respectivă a avut loc în urma depresurizării și ulterior a scurgerii de gaz.
ARSEN AVAKOV ministrul de Interne al Ucrainei: ”Presupunem că explozivul a fost montat sub construcția de beton a gazoductului. Ulterior au avut loc două explozii mici și una mare. Ancheta continuă. Rog să vedeți fragmentele gazoductului, mărimea craterului este impunătoare. Asemenea explozii nu au loc întâmplător. În special unde este o conexiune a patru țevi la un loc.”
După audierea ministrului de interne, premierul ucrainean Arsenii Iatzeniuk a declarat că știe cine ar putea sta în spatele acestui accident.
от 0-41 (абсолютно зрозумив) до
ARSENII IAȚENIUC prim-ministrul Ucrainei: ”Îmi este absolut clar cine este interesat ca încrederea în sistemul de gaze ucrainean să scadă. Declar că Ucraina este un partener de încredere. Ne-am onorat și ne vom onora pe viitor toate obligațiunile.”

Nume concrete care ar putea sta în spatele acestui accident, premierul ucrainean nu a dat. Totusi acesta a dat de inteles că în spatele la aceste provocări ar sta Rusia. În același timp, presa rusă a ripostat amintind că acum ceva timp liderul radicalilor ucraineni Dmitri Iaroș amenința să distrugă gazoductul care livrează spre UE. Reprezentantul Gazprom Vitalie Markelov a declarat că Rusia nu exclude ulterioare explozii în Ucraina.

Comentarii