07.12.2015 16:04

Azerbaidjan: incendiu de proporții la o platformă petrolieră

10 persoane au murit și alte 23 sunt date dispărute în urma unui incendiu izbucnit în urmă cu trei zile pe o platformă petrolieră din Azerbaidjan. Mai multe surse scriu că focul continuă să facă ravagii și la această oră. Forțele Ministerului azer pentru Situații de Urgență, precum și mai multe ambarcațiuni participă în regim non-stop la operațiuni de salvare.

Potrivit informațiilor oficiale, deocamdată au fost salvați 33 de muncitori de la platforma petrolieră azeră din Marea Caspică.

Menționăm că, vineri, o furtună a distrus o conductă de gaze pe platforma nr.10 la secțiunea Guneshli, exploatat în partea de sud a Mării Caspice. Accidentul a provocat un puternic incendiu, iar condițiile meteorologice dificile, vântul și valurile puternice, au complicat și mai mult operațiunea de salvare.

Agerpres scrie că mai multe accidente soldate cu morți au avut loc în ultimii ani pe platforme petroliere off-shore.

În Rusia naufragiul unei platforme s-a soldat cu 53 de morți în 2011, o explozie din SUA de pe platforma Deepwater Horizon a făcut 11 victime în Golful Mexic și un alt accident din Mexic s-a soldat cu 21 de morți în 2007.

Comentarii