22.05.2014 09:14

BILANȚUL TRAGEDIE FEROVIARE DIN RUSIA

Cei şase pasageri care au murit în accidentul feroviar din apropierea Moscovei sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, anunţă Ministerul rus al Sănătăţii. Numărul răniţilor a ajuns la 31 de persoane. Totodată, autoritățile rusești au anunţat că familiile moldovenilor decedaţi în urma accidentului feroviar de lângă Moscova vor primi câte două milioane de ruble, echivalentul a aproximativ 800 mii lei.

Totuşi, autorităţile de la Chişinău vorbesc despre patru moldoveni morţi, pentru că identitatea altor două victime nu a fost încă stabilită. Din numărul total al răniților 25 de persoane sunt internate la spital, iar alte 6 persoane au refuzat spitalizarea. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii al Federaţiei Ruse, care a pus la dispoziţia autorităţilor din Moldova lista actualizată a persoanelor accidentate şi spitalele unde acestea sunt internate.

Rudele şi apropiaţii celor care au avut de suferit în accidentul de ieri vor putea pleca gratuit la Moscova, în perioada 22-24 mai. Iar acolo vor fi cazaţi gratuit.

În prezent, la Moscova lucrează şi un grup de lucru, delegat de Ministerul Transportului care va repatria trupurile celor decedaţi şi va susţine răniţii internaţi.

Garnitura de tren a cursei Moscova-Chișinău care a rămasă intactă a fost suplinită cu 6 vagoane şi a continuat calea spre Chişinău, urmând să ajungă astăzi, cu o întârziere de 5-6 ore față de grafic.

Comentarii