09.09.2014 14:06

CAUZELE AU IEȘIT LA IVEALĂ! ADEVĂRUL DESPRE PRĂBUȘIREA AVIONULUI MALAEZIAN ÎN ESTUL UCRAINEI

Avionul malaezian, prăbușit la 17 iulie în estul Ucrainei, a fost doborât în zbor de un număr mare de proiectile de mare viteză care au fărămițat în bucăți aparatul, relevă un raport preliminar, publicat astăzi, cu privire la cauzele dramei, în care au murit toți cei 298 de pasageri ai aeronavei, informează France Presse.

Potrivit biroului olandez de investigație pentru securitate, responsabil de anchetă, o explozie în zbor, cauzată de un număr mare de proiectile cu viteză mare, explică sfârșitul brusc al înregistrării datelor de cutiile negre, pierderea contactului cu controlorii de trafic aerian și dispariția simultană a aeronavei de pe radar.

Conform raportului, modul în care s-au împrăștiat fragmentele la sol indică faptul că avionul s-a dezintegrat în aer.

Nu există însă, dovezi că această catastrofă aeriană a fost cauzată de eventuale defecțiuni tehnice sau erori de pilotaj, se menționează în raport, care nu conține date precise cu privire la natura acțiunii externe asupra aparatului de zbor, ce a dus la prăbușirea avionului.

Autorii documentului susțin că zborul MH17 a decurs normal până la ora locală 18:20, iar discuțiile dintre piloți relevă că nu au existat defecțiuni tehnice la bord. Pentru determinarea finală a cauzelor prăbușirii avionului malaezian va fi nevoie de investigații suplimentare. Un raport complet este așteptat anul viitor.

Comentarii