04.12.2015 10:08

Egipt: Cel puțin 12 morți într-un atac cu sticle incendiare la un restaurant din Cairo

Cel puțin 12 persoane au murit și alte cinci au fost rănite, vineri, în urma unui atac cu sticle incendiare într-un restaurant din Cairo, au anunțat oficiali egipteni din domeniul securității, citați de AFP.

Restaurantul respectiv se află în zona Agouza din centrul capitalei egiptene, la parterul unui bloc. Victimele au murit din cauza arsurilor sau a fumului gros inhalat.

Atacul ar fi survenit după un diferend între angajații stabilimentului și un grup de tineri, a indicat o altă sursă din domeniul securității.

Potrivit agenției de presă britanice Reuters, care avansează un bilanț de 16 morți, unul dintre oficialii egipteni a declarat că atacatorul este un fost angajat ce fusese concediat.

Conform DPA, care citează cotidianul egiptean Al-Ahram, mai mulți atacatori mascați au aruncat sticle incendiare în restaurant, care a luat imediat foc.

Militanții islamiști au revendicat mai multe atacuri cu bombă și incidente armate în Egipt, îndreptate mai ales contra membrilor forțelor de securitate după ce armata l-a înlăturat de la putere în 2013, în urma unor ample proteste de stradă, pe fostul președinte islamist Mohamed Morsi, susținut de Frăția Musulmană.

Sursă: agerpres.ro

Comentarii