12.01.2016 09:46

Explozie PUTERNICĂ într-o zonă turistică din Istanbul!

O explozie puternică a avut loc în această dimineață într-o zonă turistică din Istanbul, Turcia. Din primele informații reiese că sunt mai multe persoane au fost rănite. Deflagrația s-a produs în Piața Sultan Ahmet, principala zonă turistică din Istanbul, care include Palatul Topkapi și Moscheea Albastră. Cauza acesteia nu a fost deocamdată identificată.

Potrivit CNN Turk, explozia a fost extrem de puternică și s-a auzit în cartierele învecinate. La fața locului s-a deplasat imediat poliția și mai multe echipaje ale pompierilor. Zona a fost evacuată și sigilată pentru a evita o a doua explozie.

Menționăm că, anul trecut în Turcia au avut loc două atacuri cu bombă. Unul dintre atacuri a avut loc în orașul Suruc, lângă granița Turciei cu Siria, și s-a soldat cu 30 de morți. Al doilea atac sinucigaș, soldat cu 100 de morți a avut loc în luna octombrie la gara principală din Ankara. Potrivit Procuraturii din Turcia, ambele atacuri au fost efectuate de către o celulă locală a Statului Islamic.

Comentarii