02.03.2016 08:14

O nouă ședință de judecată în cazul lui Filat. Ilan Șor a fost chemat să dea mărturii

Înconjurat de bodyguarzi, primarul Orheiului a ajuns la Judecătoria Buiucani. Controversatul om de afaceri, cel care a dat autodenunțul împotriva ex-premierului Vlad Filat, urmează să confirme informațiile și în instanță.

O nouă şedinţă de judecată pentru examinarea cauzei penale, în care este învinuit ex-premierul Vlad Filat, are loc astăzi, cu începere de la ora 10:30. Despre acest lucru anunțase ieri, avocatul ex-Premierului. Mai mult, acesta a declarat că de astăzi vor fi audiați martorii, printre care și controversatul om de afaceri, Primarul orașului Orhei, Ilan Șor. Informația nu a fost confirmată deocamdată de serviciul de presă a lui Șor.

UNIMEDIA precizează că, în perioada 22-23 februarie 2016, co-raportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Valentina Leskaj și Ögmundur Jonásson au efectuat o vizită de documentare în Republica Moldova.

Într-un raport publicat după vizită, raportorii menţionează că procesul de judecată în dosarul fostului premier Vlad Filat este unul de interes public, prin urmare şedinţele ar trebui să se desfăşoare cu uşile deschise, nu aşa cum au loc în prezent.
Amintim că, în data de 15 octombrie, procurorul general, Corneliu Gurin, a cerut în cadrul ședinței Parlamentului ridicarea imunității parlamentare a deputatului Vlad Filat, în baza autodenunțului primarului orașului Orhei, Ilan Shor care susține că i-ar fi oferit mită în valoare de 250 de milioane de dolari.

Ulterior însă, procurorii au precizat că de fapt, fostul premier, este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență și nu este vorba despre dosarul de la Banca de Economii.

Vlad Filat pledează nevinovat și în discursul său public a susținut că este vorba despre o răfuială politică pusă la cale de prim-vicepreședintele al PD, Vlad Plahotniuc.

Imediat după ridicarea imunității, Vlad Filat a fost escortat de către ofițerii CNA la sediul instituției unde a fost reținut pentru 72 de ore.

Comentarii