15.07.2014 12:17

GRAV ACCIDENT LA MOSCOVA

Grav accident la Moscova. Potrivit datelor preliminare, 80 de persoane au fost rănite și alte trei au decedat în urma deraierea unei garnituri a metroului, din apropiere de stația "Bulevardul Slava". În prezent, echipa de intervenție se ocupă de evacuarea pasagerilor din vagoanele implicate în accident.

Accidentul s-a produs pe "linia albastră" a metroului din Moscova, către ora locală 8.30. La fața locului au intervenit 60 de ambulanțe și opt elicoptere pentru evacuări medicale.Totodată, potrivit agenției Itar-tass, încă 7 de persoane au rămas blocate într-unul din vagoanele trenului.
Potrivit departamentului pentru sanatate din Moscova, cei mai afectați din urma accidentului au fost internați în patru spitale din capitala Rusiei.
Din spusele aceleiași instituții, cauza producerii accidentului este ieșirea de pe linie a vagoanelor din cauza frânării bruște între stațiile "Victory Park" și "Boulevardul slava".
Contactași de reporterii noștri, reprezentanșii Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova au anunțat că, deocamdată, nu dețin informații în legătură cu implicarea cetățenilor moldoveni în accident. Ambasada țării noastre din Rusia coordonează cu autoritățile din Moscova pentru a preciza detalii.

Comentarii