29.01.2016 10:22

Gripa porcină face victime în Rusia

Cel puţin 107 persoane, dintre care opt copii şi patru femei însărcinate, au murit în ultimele săptămâni în Rusia din cauza epidemiei de gripă porcină care se înregistrează în peste 50 de regiuni ale acestei ţări. Potrivit informaţiilor oferite de ministrul sănătăţii de la Moscova pacienţii care au decedat din cauza virusului A/H1N1 nu au fost vaccinaţi contra acestei boli şi au apelat prea târziu la doctor.

Ministrul rus al sănătății a estimat că frecvenţa îmbolnăvirilor cu A/H1N1 va atinge punctul maxim în cursul actualei şi viitoarei săptămâni, pentru ca apoi să scadă, iar epidemia să ia sfârşit spre finalul lunii februarie.

Demnitarul a ţinut să sublinieze că în 2009, când s-a produs o epidemie de gripă porcină, au murit 687 de oameni în Rusia. Virusul A/H1N1 nu a suferit mutaţii faţă de acel an, aşa încât autorităţile dau asigurări că dispun de toate resursele necesare pentru a face faţă epidemiei.

La acest moment, peste 800 de şcoli şi licee din Rusia au fost închise în aceste zile şi se află în carantină din cauza gripei porcine.

Menționăm că și Ucraina se confruntă cu o epidemie de gripă porcină, iar câteva zile în urmă, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a recomandat cetăţenilor moldoveni să se abţină temporar de la călătoriile în țara vecină în legătura cu apariţia unei epidemii de gripă cauzată de virusul A/H1N1, fapt despre care au anunţat autorităţile Ucrainei.

Comentarii