22.06.2016 15:51

Ilan Şor a fost reținut pentru 72 de ore

Primarul de Orhei, Ilan Şor, a fost reţinut de oamenii legii. Anunţul a fost făcut de procurorul Adriana Beţişor.

"Nu este vorba de dosarul în care este invinuit Vlad Filat. Cauza penală a fost deschisă pentru escrocherii în proporţii destul de mari şi spălare de bani. Datorită informaţiilor obţinute despre hotare, din Letonia şi alte state, am revenit la aceeaşi poziţie. În curând vom depune demers pentru aplicarea arestului de 30 de zile. Poziţia Procuraturii vine în urma documentării acestui caz. Vom reveni ulterior cu informaţii suplimentare", a declarat procurorul Adriana Beţişor.

"Şor este acuzat de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani. Sunt credite acordate de BEM în proporţii deosebit de mari. Vă vom comunica sumele. Vrem să avansăm cât mai repede şi acest dosar este suficeitn de imens. A fost periaoda anului 2014 când s-au laut aceste credite. E tot ce pot să vă comunic la această etapă", a declarat Beţişor.

PUBLIKA.MD reaminteşte că, astăzi, primarul Orheiului, Ilan Şor, a fost adus la sediul CNA pentru audieri suplimentare. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

SURSA

Comentarii