23.02.2016 14:28

Ministerul Comunicaţiilor a anunţat concursul de ocupare a funcţiei de manager al serviciului unic de salvare 112

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, care se ocupă de crearea sistemului apelurilor de urgenţă la numărul unic 112, a anunţat concurs pentru ocuparea funcţiei de manager al serviciului.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Minister, acest număr telefon urmează să unească toate serviciile de urgenţă - poliţia, medical, pompieri, serviciul gaze.

Discuţii de formare a serviciului unic de salvare sunt purtate demult. Un nou impuls în discuţii a conferit hotărârea Guvernului din 17 februarie, adoptată în urma a două incendii în RM soldate cu şapte morţi.

Prezentând proiectul de formare a serviciului 112, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, a spus că extinderea posibilităţilor de reacţionare la apelurile de urgenţă este o necesitate vitală pentru Moldova, care trebuie pusă în practică cât mai curând posibil. Prima etapă de implementare urma să înceapă deja în anul 2016, iar întregul sistem să funcţioneze pe deplin în decurs de doi ani.

La concursul de ocupare a funcţiei pot participa cetăţeni ai Republicii Moldova cu studii superioare în management, comunicaţii, economie; experienţă de activitate managerială; să cunoască limba rusă şi engleză: vârsta de cel mult 65 de ani.

Termenul limită de depunere a documentelor - 9 martie.

Conform programului, în al doilea trimestru urmează să fie desfăşurată o licitaţie de procurare a utilajului şi soft-ului pentru funcţionarea sistemului informaţional. De asemenea. urmează a fi stabilit sediul serviciului, pentru dotare, selectare a cadrelor şi instruire.

SURSA: Infotag

Comentarii