20.05.2016 13:32

Nereguli grave la asigurările în medicină

Curtea de Conturi a depistat mai multe nereguli în activitatea Agenției pentru Asigurările în Medicină. Este vorba de carențe la cheltuirea ineficientă a banilor.

Astfel, este vorba de livrarea cu întârziere de la 6 la 67 de zile a medicamentelor pentru trei contracte, la două contracte în sumă de 14,5 mil.lei din totalul de 84,3 mil.lei. De asemenea s-au livrat în proporție de 50%, 60% pentru 4 contracte în suma de 4 milioane de lei.

De asemenea, Curtea de Conturi a constat că serviciile medicale sau fost contractate cu nestabilirea indicelui de complexitate, ceea ce nu a asigurat transparent și posibilitatea evaluării de către IMSP a nivelului de acoperire a costurilor real suportate în raport cu cele contractate.

Este vorba și de acordarea peste limită a numărului serviciilor medicale pacienților asigurați. ”CNAM a cumpărat medicamente cu depășirea sumei prevăzute cu 49 milioane de lei”.

Auditul mai relevă că anul trecut datoriile față de asistența medicală prestată a constituit de 2,9 milioane de lei, iar pe contractele CNAM au fost contabilizate datorii de 440 milioane de lei.

SURSA

Comentarii