07.10.2016 14:05

Operațiune moldo-română: Circa 70 mii de țigarete au fost reținute într-un tren de marfă de pe linia „Reni-Galați”

Polițiștii de frontieră, în comun cu colegii din România, precum și cu reprezentanții organelor vamale, au reținut, în seara zilei de ieri, un lot de 3.460 pachete de țigări.

Produsele de tutungerie erau ascunse în încărcătura de minereu de fier din vagonul unui tren de marfă de pe linia „Reni-Galați”, scrie realitatea.md.

Astfel, în jurul orei 21:00, în timpul verificării perimetrului de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră „Giurgiulești-1”, patrula mobilă a observat, cu ajutorul dispozitivelor din dotare, un grup de persoane necunoscute. Acestea au fost surprinse în timp ce încarcau trei saci voluminoși în garnitura de tren de tip deschis, care staționa pe teritoriul R. Moldova.

După cercetări, în jurul orei 22:30, autoritățile de frontieră române au supus unui control fizic detaliat toate vagoanele trenului marfar, ajuns pe teritoriul României. Deoarece la unul dintre vagoane echipa de control a observat o modificare a configuraţiei încărcăturii, s-a procedat la îndepărtarea unei părţi din minereu, iar la o adâncime de aproximativ 20 de cm au fost descoperiţi trei saci de rafie înveliţi în folie neagră de plastic, în care era o cantitate totală de 69.200 de ţigarete (3.469 pachete) de diferite mărci, de provenienţă Duty-free şi R. Moldova. Conform prevederilor legale, partea română a luat măsura ridicării ţigaretelor în vederea confiscării, iar agentul de tranzit al Căilor Ferate Moldova a fost sancţionat contravenţional.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.


SURSA

Comentarii