16.06.2016 18:17

Spațiile verzi amenință să inunde Chișinăul cu gunoi în două săptămîni

Angajații Asociației „Spații Verzi” amenință să declare grevă și să nu facă ordine în oraș, dacă nu va fi eliberat din arest Gheorghe Cojocaru, șeful direcției Asociației „Spații verzi” din sectorul Buiucani al capitalei.

Subalternii lui Gheorghe Cojocaru nu sînt de acord cu decizia procuraturii, care a inițiat arestarea lui Gheorghe Cojocaru. Cojocaru a fost reținut fiind suspectat de neglijență criminală, care s-a soldat cu moartea unei femei din cauza unui arbore prăbușit la 14 iunie.

Vicedirectorul Asociației „Spații verzi” Galina Leahu a comunicat la conferința de presă din 16 iunie că în termen de două săptămîni Cojocaru urmează să fie pus în libertate. Ea a relatat că procuraturii i-a fost expediată a sesizare oficială pentru punerea imediată în libertate a șefului Direcției ”Spații verzi” a sectorului Buiucani, dar nu a urmat niciun răspuns. Începînd cu ziua de mîine, 17 iunie, angajații Asociației nu vor mai ieși la lucru. „În două săptămîni Chișinău va fi acoperit cu mormane de gunoi”, a adăugat ea.

În urma ploilor puternice de pe 14 iunie, în sectorul Buiucani a decedat o femeie. Din cauza rafalelor puternice de vînt, un salcîm s-a prăbușit la pămînt, cauzîndu-i unei locuitoare a Chișinăului leziuni incompatibile cu viața.

SURSA

Comentarii