01.06.2016 12:31

Drumurile care trebuie evitate după ploaia torențială

Ministerul Transporturilor a numit porțiunile de șosea care au avut cel mai mult de suferit în urma ploilor torențiale și a informat despre lucrările de restabilire care se întreprind.

În urma ploilor torențiale care au căzut în seara de marţi, cel mai mult au avut de suferit drumurile din raioanele Ialoveni și Hâncești, a declarat miercuri ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc la ședința operativă convocată de premierul Pavel Filip.

"În aceste raioane este vorba de drumul Chișinău-Cimișlia-Basarabeasca. La kilometrii 14-16 este mult noroi pe partea carosabilă. Există probleme și pe drumurile din satele Puhoi, Văsieni, Ulmu, Horodca", a afirmat Chirinciuc.

De asemenea, potrivit ministrului, serviciile abilitate lucrează la curățarea șoselei Hâncești-Leușeni, în zona satului Lăpușna. În raionul Anenii Noi au fost afectate drumurile Bulboaca-Mereni-Floreni, Bulboaca-Delacău, dar și Delacău-Bălăbănești-Chetrosu. În raionul Leova — satul Iargara, intrarea în această localitate de pe drumul Cimișlia-Iargara-Sărata Nouă, iar la kilometrul 38 al acestei șosele este parțial distrus un pod.

Angajații de la întreprinderea SA "Drumuri" lucrează acum pentru a aduce drumurile în ordine", a spus Chirinciuc.

Șeful MAI, Alexandru Jizdan, a subliniat că pe strada Timiș din Chișinău a fost distrusă grav o porțiune din învelișul drumului. În consecinţă, unul automobil a ajuns într-o groapă. Ulterior, mașina a fost evacuată.

"Din seara zilei de ieri, situația în Chișinău s-a îmbunătățit. Acum nu mai avem zone impracticabile", a spus Jizdan.

photo: facebook.com/‎Андрей Сандик
Automobil pe strada Timiş din Chişinău

Comentarii