17.03.2015 11:48

9 milioane de lei, GRANTURI pentru fermieri

58 de fermieri din diferite raioane ale Republicii Moldova vor beneficia de granturi în valoare de circa nouă milioane de lei. Acest lucru va fi posibil datorită implementării Programului ”Managementul durabil al terenurilor” al proiectului Băncii Mondiale ”Agricultura competitivă în Moldova”

Fermierii selectaţi îşi vor putea returna pînă la 50% din costul utilajului agricol procurat, dar nu mai mult de 20 de mii de dolari.

Conform informaţiei oferite de coordonatorul programului de granturi post-investiţional, Olga Sainciuc, beneficiarii au procurat 84 de utilaje agricole, printre care semănători, cultivatoare, tocători, cositori, stropitori, maşini de erbicidat, informează noi.md. La capitolul acoperire geografică, solicitanții de granturi provin din diferite raioane de pe întreg teritoriu al Republicii Moldova, dar preponderent din nordul țării - Fălești, Edineț, Glodeni, Râșcani, Sângerei, etc.

În anul 2014 au fost desfăşurate două apeluri de granturi al programului post-investiţional ”Managementul durabil al terenurilor” la care au participat 121 de dosare, dintre care au fost selectate spre finanţare 91 de dosare. Valoarea totală a granturilor aprobate este de circa 14 milioane de lei.

Comentarii