22.01.2015 10:53

Acțiunile de la Victoriabank s-au scumpit. Experții explică MOTIVELE

Prețul acțiunilor Victoriabank a crescut a doua licitație consecutiv. Ieri, la Bursa de valori, pentru o acțiune a băncii respective a fost oferit prețul de 28 lei 80 de bani sau cu peste patru lei mai mult decât în ziua precedentă.

Miercuri, la Bursa de Valori au fost vândute 43 de acţiuni la preţul de 28,8 lei fiecare. Cu o zi mai devreme, pe 20 ianuarie, s-au vândut 50 de acţiuni ale acestui emitent, la preţul de 24,42 lei fiecare. Potrivit agenției Infotag, unii participanţi profesioniști ai pieţei de valori nu au exclus că prin aceste tranzacţii cineva "pipăie piaţa", având scopul de a stabili costul de piaţă al acţiunilor Victoriabank.
De asemenea, este citată o sursă care a opinat că creșterea prețului a acțiunile Victoriabank au legătură cu faptul că BERD a anunțat despre intenția de a-și mări participația în această bancă.
Alţi experţi însă atrag atenţia la faptul că BERD este perfect informată despre situaţia din Victoriabank, de aceea, unui asemenea investitor nu-i va fi greu să stabilească costul real al valorilor acestui emitent.

Comentarii