12.09.2014 09:57

ACORDUL DE LIBER SCHIMB, VALABIL DOAR PE HÂRTIE! PRODUCĂTORII ÎȘI EXPORTĂ CU PROBLEME MARFA

Unii producători agricoli susțin că Acordul de Liber Schimb semnat de Republica Moldova și Uniunea Europeană a intrat în vigoare doar pe hârtie, întrucât, încă au probleme la vamă atunci când vor să-și exporte marfa.

Aceștia sunt de părere că toate aceste nereguli sunt generate de faptul că piața nu a fost liberalizată, deși s-a anunțat că acest lucru se va întâmpla de la 1 septembrie.

Despre această problemă cunoaște și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, care într-o emisiune televizată a afirmat că situația s-a creat din cauza birocrației care este în toată lumea, se caută soluția cât mai curând, ca aceste prevederi ale Acordului de Liber Schimb să intre în vigoare cât mai reped, citează Agora.md.

Menționăm că de la 1 septembrie, au intrat în vigoare provizorie prevederile Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător și, totodată, începând cu această dată, exportatorii moldoveni de fructe şi legume ar trebui să fie scutiţi de preţurile indicative, care se aplică la vamă.

Comentarii