21.01.2015 16:33

Activitatea Parlamentului rămâne blocată

Activitatea parlamentului rămâne în continuare blocată. După mai bine de o lună de negocieri, liderii celor trei partide politice PL, PD și PLDM așa și nu s-au înțeles. Mai mult decât atât, ședința extraordinară a Parlamentului, convocată pentru astăzi a fost amânată, fără a fi aleasă conducerea Legislativului.

Ședința extraordinară a Parlamentului a început cu stîngul, după ce socialiștii au declarat că cererea de convocare a întrunirii de astăzi nu corespunde legii. Deputații PSRM au avertizat că există riscul ca deciziile adoptate astăzi să fie contestate la Curtea Constituțională, din cauza nerespectării prevederilor legale. La rândul său, deputatul Valeriu Streleț a menționat că sesiunea ordinară a Parlamentului s-a încheiat pe 31 decembrie 2014, iar astăzi are loc o sesiune extraordinară, care are specificul său. După un schimb de replici între deputați, parlamentarii au reușit să aprobe ordinea de zi a ședinței de astăzi, dar în același timp au amânat-o până mâine. Lucru care i-a nemulțumit pe socialiști.

În același timp, Vlad Filat s-a arătat mulțumit că această ședință a avut loc, dar a menționat că mai au nevoie de timp pentru a negocia. Iar Mihai Ghimpu, a dat cărțile pe față privind negocierile dintre cele trei partide politice.

Propunerea a fost înaintată de deputatul liberal-democrat Valeriu Streleț și susținută de majoritatea deputaților. Menționăm că pe Ordinea de zi a fost inclusă instituirea unei comisii pentru alegerea președintelui, alegerea președintelui și a vicepreședinților Parlamentului, formarea Biroului permanent și constituirea comisiilor permanente.

Comentarii