24.06.2016 11:05

Agrarienii moldoveni vor primi despăgubiri în urma dezastrelor naturale

Ministerul Agriculturii Republicii Moldova elaborează un proiect de lege pentru acordarea despăgubirilor în cazul calamităților naturale în agricultură.

Despre aceasta a comunicat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Eduard Grama în cadrul vizitei de lucru întreprinse în raionul Ungheni, unde s-a întîlnit cu autoritățile publice locale, cu producătorii agricoli și a vizitat gospodăriile agricole care au fost afectare de grindina de la sfârșitul săptămînii trecute.

Ministrul a explicat că Serviciul Special pentru Influențe Active Asupra Proceselor Hidromeorologice nu a putut interveni din cauza restricțiilor de lansare a rachetelor antigrindină în direcția frontierei cu România.

Eduard Grama a subliniat că în cadrul MAIA a fost creat un grup de lucru care elaborează proiectul de lege privind acordarea despăgubirilor în caz de calamități naturale în agricultură, care are menirea să ofere sprijin producătorilor agricoli.

În aceeași ordine de idei, Eduard Grama a informat fermierii despre faptul că recent a fost lansat conceptul de modernizare și extindere a sistemului național antigrindină.



SURSA

Comentarii