01.08.2016 13:20

Ambasada SUA în Moldova laudă Parlamentul și Guvernul

Cuvinte de laudă și încurajare au fost adresate astăzi reprezentanților Guvernului și Parlamentului.

Ambasada Statelor Unite ale Americii în Moldova a publicat pe pagina sa de pe facebook un mesaj în care laudă eforturile de implementare a reformelor. Acest mesaj vine ca recție la prezentarea raportului de progres al Foii de parcurs privind integrarea europeană, care reprezintă un angajament al guvernării față de partenerii externi.

„Salutăm eforturile de implementare a reformelor, expuse astăzi de către Speakerul Parlamentului și Prim-ministrul. Suntem mulțumiți de angajamentul lor de a implementa aceste reforme și a recăpăta încrederea cetățenilor Moldovei”, se spune în mesajul Ambasadei SUA la Chișinău.

Reamintim că astăzi, Speakerul Andrian Candu și Premierul Pavel Filip au participat la o conferință de presă comună în cadrul căreia au prezentat succesele guvernării în implementarea condițiilor stipulate în Foaia de parcurs privind integrarea europeană. Andrian Candu a precizat că au fost îndeplinite 74 din 82 de acțiuni. Printre chestiunile în curs de finalizare sunt Codul Audiovizualului, un pachet de legi privind sistemul financiar bancar, evaluarea ANRE și a Băncii Naționale. La rândul său, Pavel Filip a menționat că pentru autorități este importantă calitatea actelor adoptate și nu atât viteza de adoptare. „Rata este sub 100% dar ne-am propus, dincolo de tentația de a adopta 100%, să realizăm și foarte calitativ.

SURSA

Comentarii