10.02.2015 08:22

Angela Merkel amenință Rusia! Dacă Putin nu acceptă planul de pace în Ucraina, vor urma consecințe grave

Potrivit unor surse Wall Street Journal din cercurilediplomatice, cancelarul german consideră că în cadrul reuniunii în „formatul normand” de la Minsk, de miercuri,Vladimir Putin va trebui să accepte planul de pace alcatuit de Germania și Franța.

În cazul în care, la summit-ul de la Minsk, Rusia va respingenoua „foaie de parcurs”, Merkel a amenințat că va impunenoi sancțiuni împotriva companiilor rusești și va extinde lista persoanelor ale căror conturi în străinătate vor fi înghețate, scrie Paginaderusia.

Merkel i-ar fi spus lui Putin că, în caz de eșec al planului de pace propus, Germania nu va mai obiecta impotriva planului SUA de furnizare a armelor letale pentru Ucraina. În același timp, cancelarul german declară ca, oficial, se opune acesteiidei.

Furnizarea de arme din SUA în Ucraina a fost tema cea mai discutată în cadrul Conferinței pentru Politica de Securitate de la München. Majoritatea politicienilor europeni s-au exprimat pentru o soluție diplomatică şi că furnizarea suplimentară de arme nu va duce la rezolvarea conflictului.

Comentarii