03.03.2015 11:38

Angela Merkel i-a chemat pe Putin, Poroșenko și Hollande la o nouă rundă de negocieri

Cancelarul german Angela Merkel i-a invitat pe președinții Rusiei, Ucrainei și Franței la o nouă rundă de discuții pe tema redresării situației din estul ucrainean. Invitația a fost adresată ieri seara în timpul unei teleconferințe între cei patru lideri.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, a declarat că în cadrul teleconferinței s-a discutat despre punerea în aplicare a măsurilor uncluse în acordurile de la Minsk din 12 februarie.
Potrivit unui comunicat difuzat de Palatul Elysée, cei patru lideri au subliniat că situația trebuie încă 'ameliorată', scrie Agerpres.
Merkel, Putin, Poroșenko și Hollande au convenit să solicite Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa 'să joace un rol mai direct în ceea ce privește respectarea regimului de încetare a focului și retragerea armelor grele' de pe linia frontului.
Pe teren, în estul Ucrainei, în ultimele zile a fost observată o relativă potolire. Potrivit ultimelor date ale ONU, până în prezent, confruntările dintre armata Kievului și forțele rebele au făcut peste 6.000 de morți.

Comentarii