26.01.2015 09:38

APME cu acte în regulă! AȘA au fost repartizate funcțiile de conducere în Parlamentul RM

Acordul de constituire a Alianței Politice pentru Moldova Europeană a fost făcut public pe siteurile oficiale ale fracțiunilor PLDM și PD. Documentul conține principiile de funcționare a Coaliției și partajarea principalelor funcții din stat, ministerile și principalele agenții care vor fi conduse de membri ai celor 2 partide.

În document se arată că prioritatea națională a Coaliției rămâne a fi integrarea europeană a țării.
Noua Alianță va avea mai multe structuri de conducere.
Conform Acordului acestea sunt: Adunarea Generală a Alianței, reuniunea liderilor Alianței, Consiliul Alianței, Consiliul parlamentar al Alianței, Prezidiul Guvernului și secretariatul.
Amintim că acest document a fost semnat, vineri, de către liderii Partidului Liberal Democrat şi Partidului Democrat. Cele două fracţiuni au în total 43 de mandate în Parlament.
Totodată, astăzi, Președintele țării, Nicolae Timofti, va relua consultările cu fracțiunile parlamentare cu scopul de a desemna o candidatură la funcția de premier. Conform legislaţiei, după 15 zile de la desemnare, acesta cere votul de încredere al Parlamentului, iar în baza votului şeful statului numeşte Executivul.

Comentarii