26.08.2014 16:46

APROBAREA COMPENSAȚIILOR PENTRU AGRICULTORI A FOST AMÂNATĂ

Guvernul a amânat aprobarea Regulamentului privind compensarea agricultorilor. În ședința de azi a Cabinetului de Miniștri, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a prezentat regulamentul care prevede compensarea agricultorilor păgubiți în urma restricțiilor la export impuse de Federația Rusă. Documentul, însă, nu a fost aprobat de caabinetul de miniștri din motiv că Ministerul Finanțelor a depistat unele divergențe de cifre.

Proiectul propus de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare nu a fost aprobat astăzi de Guvern pe motiv că suma inițială a compensațiilor care urmează a fi plătite a fost majorată.

Șeful Executivului, Iurie Leancă a precizat că ministerul de resort urmează să colaboreze cu cei de la finanțe pentru a găsi o soluție în vederea încadrării în limita sumei anunțată inițial.

În același timp, președintele Uniunii Asociațiilor Producătorilor Agricoli a declarat că aceste tergiversări nu sunt binevenite pentru producătorii agricoli în contextul în care fiecare zi contează. De asemenea, el a menționat că este ingrijorat de o decizie ulterioară a Guvernului de a oferi o compensare mai mare pentru procesatori, în detrimentul producătorilor.

Totodată, președintele UniAgroProtect, a spus că în cazul în care autoritățile vor depăși termenul de acordare a compansațiilor, stipulat în Rezoluția adoptată sâmbătă, adică data limită de 15 octombrie 2014, producătorii agricoli vor ieși la proteste, cu lozinci economice.

Comentarii