10.12.2014 10:34

ASTĂZI ARE LOC DECERNAREA PREMIULUI NOBEL

Laureații premiului nobel din acest an își primesc astăzi premiile. Trofeile celor zece bărbați și o femeie nominalizați la prestigiosul premiu, vor fi înmânate de Regele Carl Gustaf al Suediei, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Stockholm, în prezența a peste 1.500 de persoane, notează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, regele Suediei va înmâna premiile pentru Medicină, Fizică, Chimie, Literatură și Economie, în timp ce distincția pentru Pace va fi remisă la Oslo, așa cum a hotărât Alfred Nobel, cel care a creat aceste premii ca ultimă dorință a sa.

Potrivit sursei, în acest an cea mai ingenioasă invenție este descoperirea "GPS-ului intern", care face posibilă orientarea în spațiu, invenția diodelor care emit lumină albastră și dezvoltarea microscopiei fluorescente.


Ceremonia de la Stockholm va fi urmată de un dineu de gală la care participă familia regală, membri ai guvernului și peste 1.000 de invitați.


Ceremonia oficială de înmânare a Premiilor Nobel se desfășoară anual la 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea fondatorului premiului, Alfred Nobel, inventatorul dinamitei. Premiul Nobel constă într-o diplomă, o medalie și un cec în valoare de aproape 900.000 de euro.

Comentarii