29.07.2014 11:51

"ASUMAREA RESPONSABILITĂȚII”, JOC DE CULISE?

Asumarea responsabilității de către Guvern pentru cele 11 proiecte de legi trezește multe semne de întrebare din partea experților. Deși demersul este unul perfect constituțional, după cum afirmă și fostul judecător al Curții Constituționale, profesorul Nicolae Osmochescu. De altfel, motivul principal al suspiciunilor îl reprezintă selectivitatea legilor incluse în adresarea către Parlament. Despre aceasta s-a discutat ieri, în cadrul emisiunii „În numele Legii”.

Invitat în emisiune, publicistul și fostul vicepremier Iurie Roșca, afirmă că deși reforma procuraturii rămâne o temă pentru acasă pentru Legislativ imediat cum va reveni din vacanță, aceasta nu se va realiza în măsura planificată.

Profesorul Nicolae Osmochescu este de părere că procedura de reformă a procuraturii este una complexă și nu putea fi inclusă în asumarea răspunderii de către Guvern.

Pentru că se apropie alegerile, experții au atras atenția că în cele 11 proiecte de legi asumate de Guvern, lipsește și legea cu privire la finanțarea partidelor politice.

În altă ordine de idei, invitații au comentat decorările de nivel înalt acordate recent de către Președinție.

Comentarii