18.03.2015 12:29

Atenție, șoferi. De la 1 Aprilie pentru a călători în regiunea Transnistreană nu va fi nevoie de Cartea Verde

Atenție, șoferi. De la 1 aprilie, totuși nu va fi necesară procurarea poliței Cartea Verde pentru a călători în regiunea Transnistreană, aș cum se anunța anterior. Este vorba despre asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru automobilele ce sosesc în regiune. Și asta a explicat chiar Liderul Transnistriei, Evgheni Şevciuk după întrevederea de sâmbătă cu Prim-ministrul Moldovei, Chiril Gaburici, citat de MBC-TV.

Șefciuc a negat afirmaţiile că din 1 aprilie regiunea transnistreană introduce „carte verde” pentru automobilele din Moldova, scrie ”INFOTAG”. „Nu există „carte verde”. Este vorba despre sigurare obligatorie de răspundere civilă pentru automobilele ce sosesc în regiune. Astăzi avem situaţia paradoxală când transportul auto transnistrean, procurând asigurare în Moldova, nimerind într-un accident rutier, nu primeşte compensaţiile corespunzătoare, din cauza deciziilor instanţelor de judecată din Moldova. Asemenea situaţie este ilogică şi neînţeleasă”, a spus Şevciuk.

Totodată, el a exprimat disponibilitatea ca „prin acord reciproc să fie anulată asigurarea sau trecerea la un mecanism de recunoaştere reciprocă a asigurărilor, pentru ca cetăţenilor deveniţi participanţi ai accidentelor rutiere, de exemplu la Chişinău, să le fie compensat pe deplin prejudiciul material”.

Comentarii