17.05.2014 11:34

AU FOST ANULATE CÂTEVA AUTORIZAȚII DE CONSTRUCȚIE A MANSARDELOR

Primăria municipiului Chişinău a anulat autorizațiile de construcție a șapte mansarde. Potrivit unei dispoziţii semnate de viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, măsura a fost luată în scopul efectuării unui control mai riguros al documentaţiei de proiect privind construcţia mansardelor. În special, acesta se referă la verificarea securității antiincendiare.
Controlul a demarat după ce pe data de 1 mai, un incendiu a mistuit 28 de apartamente de la mansarda unui bloc de locuit din sectorul Botanica a capitalei.
În primul rind, Primăria Chișinău a anulat autorizațiile pentru agenții economici care nu au început lucrările de construcție în termenele stabilite. Este vorba despre construcții planificate pe străzile Ion Pelivan, Melestiu, Pandurilor, Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, Florilor, Paris și bulevardul Grigore Vieru.
De asemenea, a fost suspendată temporar valabilitatea autorizaţiilor de construire a încă cinci mansarde. Pentru a reîncepe lucrările, agenții economici vor fi obligați să prezinte informații suplimentare autorităților municipale cu privire la securitatea contra incendiilor, dar și documentația de proiect revizuită.

Comentarii