29.10.2014 15:49

BANCA DE ECONOMII A ÎNCEPUT SĂ ACHITE SUME INDEXATE PENTRU DEPONENȚII SĂI

Ministerul Finanțelor a anunțat că, începând cu ziua de 29 octombrie curent, va fi achitată plata sumelor indexate unor categorii de vârstă ale deponenților Băncii de Economii.

Potrivit Ministerului Finanțelor, să-și ridice banii indexați pot deponenții născuţi până în anul 1991 inclusiv, pentru plata sumei indexate aferente primei etape şi deponenţii născuţi până în anul 1931 inclusiv, pentru plata sumei indexate aferente etapei a doua.

Dreptul de a beneficia de această plată o au persoanele care au depus cererile de înregistrare până la 30 septembrie 2014, iar achitările se fac la toate subdiviziunile Băncii de Economii. La etapa I, pentru prima mie de ruble a soldului cumulativ se calculează o indexare din raportul 1 rublă:1 leu, iar la etapa a II - din raportul de 2,5 ruble : 1 leu.

Achitarea sumelor indexate se efectuează din contul mijloacelor bugetului de stat, prevăzute în legea bugetară anuală. Şeful Direcţiei angajamente interne de la Ministerul Finanţelor, Victor Martinenco a mențioant că din anul 2003 și până în prezent, suma indexațiilor a constituit 658,8 mil. lei, achitată la circa 686 mii deponenți.

Potrivit Legii bugetului de stat pentru anul 2014, în beneficiul deponenților vor fi transferate 50 mil. lei. Estimativ, suma totală a indexațiilor se ridică la 1,8 mld. lei.

Comentarii