17.06.2014 15:11

BANI PENTRU REPARAȚIA DRUMURILOR DIN SATE

24 de localități din raionul Briceni vor beneficia anul acesta de drumuri reparate. În acest scop, din Fondul Rutier au fost alocate 11 milioane de lei. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, în cadrul vizitei de lucru în raionul Briceni.

Majoritatea primăriilor au demarat deja licitațiile pentru selectarea întreprinderilor care vor efectua lucrările, urmând ca până la finele anului oamenii din sate să beneficieze de drumuri mai bune,
În general, la nivel de țară, problema drumurilor din sate a devenit acută şi necesită soluţionare cât mai urgentă. Reparaţia şi întreţinerea drumurilor locale este responsabilitatea autorităţilor locale, care însă nu dispun de bani pentru aceste lucrări, iar drumurile degradează.
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, VASILE BOTNARI a menționat că
”Tocmai pentru soluționarea acestei probleme, anul curent, în premieră, din Fondul Rutier au fost alocate peste 400 de milioane de lei destinate autorităților locale pentru reparația drumurilor. Anul acesta, vom repara drumurile din peste 700 de sate, iar an de an vom extinde volumul alocațiilor, astfel ca în câțiva ani să soluționăm problema drumurilor din țară atât la nivel național, cât și local”, a mai subliniat VASILE BOTNARI.
Un început este alocarea banilor pentru reparația drumurilor din rn. Briceni.
Anu acesta, din mijloacele Fondului Rutier pentru aceste lucrări se preconizează circa 21 milioane de lei.

Comentarii