13.08.2014 09:25

BELARUS ȘI UCRAINA RENUNȚĂ LA RESTRICȚII

Ucraina și Belarus fac pace. De la 19 august, acestea vor renunța la restricțiile în schimburile comerciale bilaterale. Guvernul de la Kiev a anunțat că stopează aplicarea taxelor suplimentare pentru produsele lactate, de patiserie, bere, anvelope și alte mărfuri, impuse în luna iulie pentru producătorii din țara vecină, scrie revistamiscarea.ro

Ministerul de externe de la Minsk, la rândul său, a răspuns autorităților ucrainene prin excluderea de pe lista produselor supuse licențierii la import a unui șir de produse ucrainene – bere, patiserie, ciment și altele.
De la 1 mai 2014, Republica Belarus a introdus berea ucraineană pe lista produselor agricole supuse licenţierii la import. Din iunie această listă a fost completată cu paste făinoase, produse de patiserie și materie primă pentru producerea acestora. Drept răspuns, Ucraina a introdus din luna iulie impozite în mărime de 55-60% pentru produsele lactate din Belarus, bere, îngrășăminte minerale, anvelope și frigidere.
Recent, Republica Belarus a anulat și restricțiile la importul de cartofi din Ucraina, în pofida deciziei în acest sens a Federației Ruse.

Comentarii