17.12.2014 10:51

Budapesta este abundată de proteste! Cetățenii cer demisia Guvernului

Protest de amploare la Budapesta. Aseară, 10 mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere demisia Guvernului condus de Viktor Orban. Oamenii sunt nemulţumiţi de legea bugetului, elaborată de executivul maghiar şi adoptată de Parlament, notează Mediafax.

Piața Jozsef Nador din centrul istoric al Budapestei a devenit neîncăpătoare noaptea trecută pentru miile de oameni care au participat la protestul antiguvernamental. Protestatarii cer demisia lui Viktor Orban și îi reproşează premierului creşterea taxelor şi impozitelor, precum şi introducerea unor noi dări, toate prevăzute în bugetul pentru 2015, adoptat în această săptămână.

O altă inţiativă susţinută de Viktor Orban este testarea pentru consumul de droguri a tuturor copiilor din Ungaria, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Menționăm că, manifestaţii similare au avut loc și în alte 12 orașe din Ungaria, dar și la New York, Londra, Paris și Bruxelles. Oamenii sunt nemulţumiţi de creşterea taxelor şi impozitelor, prevăzute în bugetul pentru 2015.

Totodată, manifestanții spun că nu se vor opri până când Guvernul nu le va asculta cerinţele. Alte proteste au fost deja anunţate pentru 31 decembrie şi 2 ianuarie.

Comentarii