16.03.2015 12:07

Ce-au decis Gaburici și Șevciuc

Mărfurile de pe malul drept al Nistrului vor putea fi transportate prin regiunea transnistreană până în anul 2016. În cadrul întrevederii prim-minsitrului, Chiril Gaburici, cu liderul administraţiei de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, care a avut loc sâmbătă, 14 martie, a fost semnat Protocolul adiţional de reluare a circulaţiei trenurilor marfare prin regiunea transnistreană.

În cadrul întâlnirii dintre prim-ministrul Chiril Gaburici și liderul administraţiei de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk s-a convenit și asupra finalizării lucrărilor de demontare a telefericului dintre oraşele Rezina şi Râbniţa.

Pe parcursul discuției au fost abordate mai multe probleme, cum ar fi: asigurarea liberei circulaţii între cele două maluri ale Nistrului; situaţia din Zona de securitate; accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole; funcţionarea şcolilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană și activizarea discuţiilor în formatul de negocieri „5+2”.

Următoarea şedinţă cu participarea şefilor grupurilor sectoriale de lucru de la Chişinău şi Tiraspol va avea loc pe data de 20 martie.

Comentarii